Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Reagált a PÁNKE

2011.10.20

 

A PÁNKE örömmel értesült a médián keresztül arról a hírről, hogy Pápa Város Önkormányzata igényfelmérés céljából tejadagoló automatát helyezett ki a Tarczy Lajos Általános Iskolába. Természetesen reméljük, hogy a város többi általános iskolájában is minél hamarabb elhelyeznek egy-egy tejadagoló automatát, hiszen az igényfelmérés véleményünk szerint, csak ebben az esetben lenne valóban reprezentatív.

A polgármester úr nyilatkozatával kapcsolatban a PÁNKE a következőket reagálja. Az általunk beadott aláírásgyűjtő íveken szerepel a következő mondat: PÁNKE az aláírásgyűjtő ív eredeti példányát Pápa Város Önkormányzatának juttatja el, valamint az aláírásgyűjtő íven szereplő adatokat nem tárolja és arról másolatot nem készít”. Továbbá, az aláírást gyűjtő egyesületi tagok szóban is tájékoztattak mindenkit az aláírásgyűjtés céljáról, valamint az aláírásgyűjtő ívek sorsáról. Így az aláírásgyűjtő ívet aláírók tisztában voltak vele, hogy aláírásuk milyen célt szolgál, illetve, hogy az ívek az önkormányzathoz kerülnek. A kérdőívet aláíró 1898 fő között körülbelül 1500 fő pápai lakcímmel rendelkezik. Emellett valóban aláírták olyan személyek is, akik vidéki lakcímmel rendelkeznek, de gyermekeik pápai iskolákba járnak, vagy életvitelszerűen Pápán élnek.

Nem gondoljuk azt, hogy meg kellene fosztani azokat a szülőket a véleménynyilvánítás jogától, akik esetleg Pápán dolgoznak, Pápán vásárolnak és a gyermekeiket Pápán taníttatják, hiszen ők is érintettek a kérdésben. Jelenleg a PÁNKE – az Iskolatej Programmal kapcsolatban – a vidéki önkormányzatokkal nem tervezi felvenni a kapcsolatot, mivel először az egyesület arra törekszik, hogy a pápai önkormányzattal legyen kölcsönös tiszteleten alapuló kapcsolata.

Részlet az InfoPápa cikkéből:

"A ma reggeli tejautomata átadás kapcsán szervezett sajtótájékoztatón a polgármester a sajtó kérdésére elmondta, hogy az aláírásgyűjtő íveket visszaküldték az egyesületnek, mivel nem voltak meggyőződve arról, hogy a szervezet az aláírásgyűjtéshez kikérte az adatvédelmi ombudsman engedélyét, illetve abban sem, hogy a petíciót aláírók tudatában voltak annak, hogy az ívek az önkormányzathoz kerülnek. Áldozó Tamás hangsúlyozta, az aláírások egyharmada a lakcím alapján nem is Pápáról származik, hanem nagy számban a környékbeli településekről."

A cikk teljes tartalma itt tekinthető meg:

 

Kapcsolódó link(ek):