Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2. Városi Nagycsaládosok Napja

2. VÁROSI NAGYCSALÁDOSOK NAPJA A

NÉPESEDÉSI VILÁGNAP ALKALMÁBÓL

 

 varosi-nagycsaladosok-napja-panke-2011.07.10..jpg

 

...mert nagycsaládban élni jó!

 

A Pápai Nagycsaládosok Közhasznú Egyesülete (PÁNKE) második alkalommal rendezi meg Pápán Július 10-én a Városi Nagycsaládosok Napja című rendezvényét.

Az egyesület főképpen a kis és nagycsaládosok érdekében tevékenykedik, céljai közé tartozik az élet és az anyaság tiszteletére nevelés, a házasságért és a jövő generációjáért érzett felelősség erősítése, a nagycsaládosok sajátos érdekeinek képviselete és szolgálata, felmutatni a társadalomnak azokat az értékeket, amelyeket a nagycsaládok képviselnek, a nagycsaládok egymást ismerő és segítő közösségekké szervezése. Az egyesület tevékenységi körébe tartozik a kulturális tevékenység, környezetvédelem, hátrányos helyzetű csoportok társadalmi esélyegyenlőségének elősegítése, emberi és állampolgári jogok védelme. Az Egyesület főbb törekvései a nagycsaládok politikai, gazdasági, társadalmi és erkölcsi jelentőségének megismertetése és elismertetése, ennek érdekében elősegíti a nagycsaládosok valós társadalmi helyzetének felmérését és bemutatását, javaslatokat terjeszt elő az illetékes állami, politikai és társadalmi szervekhez és szervezetekhez a családokat, különösen a nagycsaládokat érintő ügyekben.

A rendezvény célja, hogy egy nap a kis- és nagycsaládosokról szóljon, szeretnénk felhívni a figyelmet arra, hogy mennyire fontos a család, már csak azért is, mert Magyarországon aggasztóan nagy a népesség fogyás.
A PÁNKE tagjai anyagiakat, időt és energiát nem sajnálva, teljes gőzzel készülnek a rendezvényre. Úgy próbáltuk összeállítani a programot, hogy mindenkinek kellemesen teljen a napja, ha ellátogat a rendezvényünkre. Délelőtt leginkább a kicsikre fordítunk nagyobb figyelmet, lesz bicikli akadály-verseny, kézműveskedés, arcfestés, tejivó és fánkevő-verseny, ugrálóvár. A délelőtti fellépők is ezen elgondolás szerint főleg a kisebb gyermekek, kisgyermekes családok igényei alapján lettek felkérve. Reményeink és terveink szerint a Városi Nagycsaládosok Napja évente megrendezésre kerülő program, ezért döntöttünk úgy, hogy a bicikli akadály-verseny győztese egy „PÁNKE vándorkupát” is kap, amely a következő évek során képviseli a rendezvény életképességét és létjogosultságát a város közéleti eseményei között.
A délutáni szakmai előadások célja, hogy a családosok-nagycsaládosok aktuális és jövőbeni helyzetéről halljunk tájékoztatókat. Bár rendezvényünk nem politikai, hanem civil rendezvény, a családosok életét nagyban befolyásolja az aktuálpolitika, ezért olyan elismert szakembereket hívtunk meg, akik segítenek megismerni a családok segítésére, védelmére tett politikai lépéseket és a civil szervezetek lehetőségeit, feladatait.
Ezen a délutáni szakmai előadáson vendégelőadóink:
Székely Hajnalka, a Nagycsaládosok Országos Egyesületének elnöke,
Székely András, a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom képviselője,
Dr. Hoffmann Rózsa, Oktatásért Felelős Államtitkár.
A komoly témák után ismét szerepet kap a tánc és az ének a mindannyiunk által kedvelt fellépőkkel. Késő délután pedig Tinidiszkó, mely természetesen nem csak tiniknek szól, hanem mindenkinek, aki kulturált körülmények között szeret táncolni és kikapcsolódni.

Úgy gondoljuk, hogy Egyesületünk számos szakmai és szociális jellegű tevékenysége mellett szükség van egy olyan rendezvényre is, amely – bár létrehozását fontos társadalompolitikai és gazdaságpolitikai okok motiválták – mégiscsak a derűről, a család fontosságáról és a gyerekekkel töltött hasznos időtöltésről szól.

Köszönjük az előadók fellépését, akik ellenszolgáltatás nélkül fogadták el meghívásunkat, s vállalták, hogy fellépésükkel színesítik a programot, valamint köszönjük a támogatóink tárgyi felajánlásait.

Mindenkit sok szeretettel vár a PÁNKE!

Krasztel Lászlóné elnök

Cikkeink szabadon átvehetők a forrás (panke.hu) megjelölésével,

interneten az írásainkra mutató link elhelyezésével. 

 

Kapcsolódó link(ek):

 

Kapcsolódó cikk(ek):

 

...legyen egy nap, ami a családokról szól!

 

panke.jpg

A Pápai Nagycsaládosok Közhasznú Egyesülete (PÁNKE) 2011. július 10-én, második alkalommal rendezte meg a Városi Nagycsaládosok Napja elnevezésű rendezvényét.

 

A rendezvényünk célja, hogy egy nap a családosokról szóljon, és hogy felhívjuk a város figyelmét arra, mennyire fontos a család, már csak azért is, mert Magyarországon aggasztóan nagy a népességfogyás.

Természetesen nem titkolt célunk volt az is, hogy erre könnyed, szórakoztató, a kikapcsolódást és pihenést is elősegítő keretek között kerüljön sor. A PÁNKE agilisabb tagjai anyagiakat, időt és energiát nem sajnálva, teljes gőzzel készültek a rendezvényre. A rendezvényünk helyszínét a Tarczy Lajos Általános Iskola biztosította, ami a színes programok alatt gyermekzsivajtól volt hangos. Úgy próbáltuk összeállítani a programot, hogy mindenkinek kellemesen teljen a napja, aki ellátogat rendezvényünkre.

A szinte kötelezően fellépő problémák után – a mi esetünkben félórás csúszással – elkezdődött végre a rendezvény. Az elismerőoklevelek átadása után, az Uptofaith tánccsoport, a Hófehérke bababolt gyermekdivat bemutatója, majd Pápai Musical Stúdió következet. A délelőtt folyamán leginkább a kicsikre fordítottunk nagyobb figyelmet, volt kézműveskedés, arcfestés, ugrálóvár, aszfaltrajz-, lufifújó, fánkevő, tejívó verseny, amit a gyerekek nagy lelkesedéssel fogadtak. A tejivó versennyel – a játékos megmérettetésen túl – azt is jelezni akartuk, hogy a gyerekek igénylik és szeretik a tejet, távlati terveink között ugyanis szerepel, hogy meggyőzzük a városvezetőségét, valamilyen formában indítsák újra Pápán az iskolatej programot. A tej szeretetéről és a tej iránti igényről a csaknem 30 főre duzzadt versenyzőcsapat – gyerekek és felnőttek vegyesen – is tanúskodott.
A kora délutáni órákban szakmai előadásokra került sor, hogy tájékoztatókat halljunk a családosok-nagycsaládosok aktuális és jövőbeni helyzetéről. Bár rendezvényünk nem politikai, hanem civil rendezvény, a családosok életét nagyban befolyásolja az aktuálpolitika, ezért olyan elismert szakembereket hívtunk meg, akik segíthetnek megismerni a családok segítésére, védelmére tett politikai lépéseket és a civil szervezetek lehetőségeit, feladatait. Nagy megtiszteltetés volt számunkra, hogy olyan prominens személyek, elismert szaktekintélyek fogadták el meghívásunkat, mint Székely Hajnalka, a Nagycsaládosok Országos Egyesületének elnöke, Székely András, a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom képviselője, valamint Dr. Hoffmann Rózsa, Oktatásért Felelős Államtitkár Asszony. Az előadások lelkesítőek, biztatóak voltak, megerősítettek abban a hitünkben, hogy jó úton járunk. Egyéni és családi életünkre, illetve az egyesületünk működésére vonatkozóan is hasznos visszaigazolást és új ötleteket nyertünk belőlük. A komoly témák után a virtuális színpadon ismét a tánc és az ének kapott szerepet, a Jázmin Orientális tánccsoport és a Munkácsy Zenestúdió műsorát tekinthették meg az érdeklődők, miközben a rendezvény területén folytatódtak a kézműves-, arcfestő- és a mozgásos játékok. A délelőtti csúszás miatt csak délután tudtuk megtartani biciklis akadályversenyt, aminek a nyertesei – a támogatóink által felajánlott – értékes ajándékokkal gazdagodtak. Reményeink és terveink szerint a Városi Nagycsaládosok Napja a jövőben is évente megrendezésre kerülő program marad, ezért döntöttünk úgy, hogy a biciklis akadályverseny győztese egy „PÁNKE vándorkupát” is kapjon, amely a következő évek során képviseli a rendezvény életképességét és létjogosultságát a város közéleti eseményei között. A programot „Tinidiszkó” zárta, amelyen ugyan főleg a tinikor előtt álló kicsik, illetve abból már kiöregedett anyukák és apukák vettek részt, de remek hangulattal zárta le a jól sikerült rendezvényt.

Úgy gondoljuk, hogy Egyesületünk számos szakmai és szociális jellegű tevékenysége mellett szükség van egy olyan rendezvényre is, amely – bár létrehozását fontos társadalompolitikai és gazdaságpolitikai okok motiválták – mégiscsak a derűről, a család fontosságáról és a gyerekekkel töltött hasznos időtöltésről szól. Ezúton is köszönjük a meghívott szakértők előadását, a fellépőink munkáját, akik ellenszolgáltatás nélkül vállalták, hogy műsorukkal színesítik a programot, valamint köszönjük a támogatók tárgyi felajánlását.

Jövőre találkozunk!

Krasztel Lászlóné elnök

 

Cikkeink szabadon átvehetők a forrás (panke.hu) megjelölésével, interneten a cikkre mutató link elhelyezésével.

Kapcsolódó link(ek):